Министерският съвет прие решение страната ни да предостави безвъзмездно на правителството

...
Министерският съвет прие решение страната ни да предостави безвъзмездно на правителството
Коментари Харесай

Предоставяме безвъзмездно каски и бронежилетки на Украйна

Министерският съвет одобри решение страната ни да предостави безплатно на държавното управление на Украйна помощ за отбрана на нейните жители. Помощта съставлява средства за самостоятелна защита  – две хиляди каски и две хиляди бронежилетки. Това разгласи на брифинг в Министерския съвет Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на премиера. Защитните средства ще бъдат отпуснати от наличните количества със съдействието на българското Министерство на защитата.

Средствата за самостоятелна отбрана ще се употребяват от мирните украински жители. " Тази мярка надгражда до момента оказваната филантропична и друга помощ от страна на държавното управление ", означи Бориславова. 

" България бе една от първите страни, която се причисли към страните от Европа, сезирали Международния углавен съд в Хага за закононарушенията, осъществени от Русия на територията на Украйна. Това се случи още на 3 март. След това, на 24 март, България бе една от първите страни, която откликна на апела за спомагателна финансова помощ за активността на Международния углавен съд за обезпечаване на по-добра опция за следствие и наказание на военните закононарушения, осъществени в Украйна ", сподели още началникът на политическия кабинет на премиера. Предстои Министерският съвет да вземе решението за отпущането на такава финансова помощ, а страната ни към този момент е получила благодарности от страна на интернационалната правосъдна институция. 

" Българското държавното управление реагира остро против зверствата, осъществени в Буча ", посочи началникът на политическия кабинет на премиера.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР